Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotovandring i historiske fotspor - fra Nasaret til Betlehem

Opplev vår historiske vugge. Velkommen til det ekte og gjestfrie Palestina du ikke ser på nyhetene!
Møt lokalinnbyggerne. Møt fransiskanske og muslimske prester, munker, bønder, kremmere og gjetere. Med kamera går vi i fjell og daler i unikt historisk landskap. Overnatter i private hjem, i klostre, på hostels, i beduinleir og i telt. Dette er fotovandringen for deg som er eventyrlysten, glad i å fotografere, historisk interessert og i form til å gå mellom én og to mil daglig.

Velkommen til eventyrlig og lærerik fotovandring i Maria og Josefs fotspor; fra Nasaret til Betlehem. Nå har du sjansen til å oppleve den historiske vandringen selv. Underveis gjør du inntrykkene om til dine personlige uttrykk via kamera. Vi er spente på hvordan du tolker opplevelsen fotografisk! Det legges opp til foredrag og bildevurdering underveis.

Bagasjen din vil bli fraktet til dagens destinasjon med bil, så du bærer kun med deg en lett sekk med det du behøver under dagens vandring.

Turen er totalt på 16 mil, og går langs Palestinas Nativity Trail. Denne ruta er lagt opp så nært som mulig til den opprinnelige reisen Maria og Josef tok, og byr på møter med mange forskjellige mennesker. Vandringen snor seg gjennom et vakkert, til tider ulendt terreng. Du skal opp og ned bratte, steinete åssider og krysse knusktørre daler. Du får også ta gode hvilepauser under trærne i oliven- og appelsinlundene du går forbi.

Du får et vell av muligheter for å ta gode bilder. En rekke interessante besøk venter: kirker, klostre, landsbyer, markeder, arkeologiske steder og private familier. Du kan ta et deilig, tyrkisk bad. Eller vil du heller flyte i Dødehavet? Du får sjansen til dét også. Nativity Trail går også gjennom Jeriko – en av verdens eldste byer.

I tillegg til naturopplevelsene og møtene med menneskene som bor her, er vandringen også en sjanse til å få et innblikk i den geopolitiske situasjonen. Guidene er profesjonelle og fra området.

NB: Vi gjør oppmerksom på at vi som arrangører ikke har en politisk eller religiøs agenda. Vårt fokus er fotografering i spennende historiske fotspor.

PRIS: 15400,-

PRISEN INKLUDERER:
– Foredrag og bildegjennomganger
– Overnatting
– Frokost, lunsj og middag
– Snacks, te, kaffe og vann underveis
– Engelsktalende guider
– Transportbil til bagasjen underveis
– Innganspenger
– Guidebok og kart

PRISEN INKLUDERER IKKE:
– Flyreise til og fra Tel Aviv
– Personlig forbruk
– Transport til/fra grenseoverganger og flyplasser første og siste dag
– Tips
– Evt. annet som ikke er nevnt over

Når tilstrekkelig mange har meldt seg på sender vi ut et mer detaljert program med nødvendig informasjon.

Vi gleder oss til å vandre og tolke opplevelsen fotografisk sammen med deg. Velkommen!
Hilsen Tone Solholm og Torkil Færø
iStock -
iStock
Fotovandringen går blant annet opp den spektakulære kløften Wadi Qelt, hvor klosteret St. George Koziba ligger.
Nativity Trail -
Nativity Trail
Fotovandringen snor seg gjennom et vakkert, til tider ulendt terreng. Du får et vell av muligheter for å ta gode bilder. En rekke interessante besøk venter: kirker, klostre, landsbyer, markeder, arkeologiske steder og private familier.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu